Finance Club UoM

PwC Business Trip 2024

Στις 14 Μαίου 2024, τα μέλη του Finance Club UoM επισκέφθηκαν τα γραφεία της PwC στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη περιελάβμανε ξενάγηση στους χώρους των γραφείων, παρυσίαση μερικών εκ των βασικών τμημάτων της εταιρίας, επικοινωνία της εταιρικής κουλτούρας της PwC, networking session, αλλά και παρουσίαση των τρέχοντων προγραμμάτων αλλα και θέσεων εργασίας που είναι ανοιχτές για το γραφείο της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη.

Η PwC είναι μία απο τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής χρτηματοοικονομικών και ελεγκτικών υπηρεσιών στον κόσμο, και παράλληλα ανοίκει στις λεγόμενες Big 4. Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της φετινής έναρξης μιας ευρύτερης συνεργασίας με την εταιρία, και θα αποτελέσει την αρχή για περισσότερες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

“Future in Finance Fair 2024”

Φέτος, για πρώτη χρονιά, το Finance Club του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργάνωσε την ημερίδα κεριέρας Future in Finance Fair 2024. Επτά εξαιρετικοί επαγγελματίες παρευρέθηκαν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας, στις 20 Απριλίου, ώστε να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους πάνω σε εξηζητημένους κλάδους του χρηματοοικονομικού – και όχι μόνο – τομέα, που αναμένεται να απασχολήσουν την αγορά εργασίας στο μέλλον.

  • Georgios Bersis, Financial Law
  • Christos Koulialis & Kon/nos Tragoudas, ESG/Sustainability
  • Antonios Vidakis, Investment Banking
  • Stamatis Papangelou, Blockchain/Fintech
  • Dimitrios Tagkoulis, Financial Data Analysis
  • Apostolos Anthrakidis, Commercial Banking

Η εκδήλωση στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, και την συμμετοχή περισσότερων απο 250 φοιτητών. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς της εκδήλωσης, το CFA Society Greece, την Κρι Κρι, τα φροντηστήρια Κουτσοδόντης, και τη Redbull.

“Financial Markets & The End of Interest Rates Hikes” Seminar with ACT & Alpha Private Bank

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, και την συμμετοχή περίπου 100 φοιτητών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το σεμινάριο “Financial Markets & The End of Interest Rates Hikes” σε συνεργασία με το American College of Thessaloniki.

Την διεξαγωγή του σεμιναρίου ανέλαβαν ο κύριος Λάζαρος Βογιάζας και ο κύριος Χρυσόστομος Χατζησταύρου της Alpha Private Bank, οι οποίοι μας μίλησαν για το portfolio management στην Ελλάδα, ανέλυσαν τεχνικές και στρατηγικές που χρησιμοποιούν καθημερινά στην δουλειά τους, ενώ ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση για την σημασία της σωστής ερμηνείας των βασικών μεγεθών της αγοράς, αλλά και προβλέψεις/απόψεις για το άμεσο μέλλον των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Personal Branding – CV & LinkedIn Workshop with Randstad Hellas
– Virtual Event

Το Σάββατο 9/3/2024, έλαβε χώρα η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Finance Club UoM για φέτος. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με τα μέλη του συλλόγου, να κάνουμε την ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας του Διοικητικού Συμβουλίου, και να συζητήσουμε μελλοντικά σχέδια και ιδέες.

Έπειτα απο την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε το Workshop με τίτλο “Personal Branding – CV & LinkedIn” όπου τα εξειδικευμένα μέλη της Randstad Hellas, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσίων HR, μας έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες και tips για το πώς μπορούμε να “προωθήοσυμε” σωστά τον εαυτό μας, μέσα απο ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα. Μετά το workshop, 3 τυχερά μέλη του Finance Club κέρδισαν απο έναν δωρεάν CV Feedback call απο την εταιρία.

Business Plan Workshop with Ernst & Young

Στις 25/11/2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το “Business Plan” Workshop απο την Ernst & Young, αποκλειστικά για τα μέλη του συλλόγου. Έιχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τα στελέχη του τμήματος Strategy and Transactions του γραφείου της Θεσσαλονίκης, τα οποία μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους πάνω στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού Business Plan, αλλά και την χρησιμότητα του στο πεδίο του Corporate Finance.

Παράλληλα, τα νεότερα μέλη μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν απο αποφοίτους του club, και πλέον μέλη της EY, για το δικό τους ταξίδι απο το Πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας, αλλα και πως το Finance Club τους βοήθησε να πετύχουν τους μέχρι τώρα επαγγελματικούς τους στόχους.

Academic Conference about International Conflicts and Their Implications on the Global Economy and Trade, with UNSoc AUTH

Τον Δεκέμβριο του 2023 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, είχαμε την τιμή να συνδιοργανώσουμε μαζί με το United Nations Society του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το πρώτο ακαδημαικό πάνελ του Finance Club UoM, με θέμα της διεθνής συγκρούσεις και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία και το διεθνές εμπόριο. Προσκεκλημένοι ήταν οι κύριοι Μπέντσος Χρήστος, Μαυρίδης Στυλιανός, Ζάρρας Κωνσταντίνος και Κούρτης Δημήτριος, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους πάνω στα επι μέρους θέματα της εκδήλωσης, κατευθύνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω απο τα επίκαιρα θέματα των οικονομικών διεθνών σχέσεων.

Members Social Event 10/12/2024

Βασικός πυλώνας της κοινότητας των μελών του Finance Club του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι η δικτύωση και η επικοινωνία. Τα μέλη μας που βρέθηκαν στο Δέντρο στο Μπάρ το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με φοιτητές απο διαφορετικά έτη και σχολές, αλλά με κοινά ενδιαφέροντα, να γνωρίσουν αποφοίτους του club, αλλά και να διασκεδάσουν με ένα βραδινό ποτό.

“Career Paths In Business & Finance 2023”

Η ετήσια ημερίδα καριέρας Career Paths In Business & Finance, που έχει καθιερωθεί στην φοιτητική κοινότητα τα τελευταία χρόνια, διεξείχθει με μεγάλη επιτυχία για ακόμα μία χρονιά, την 4ή Οκτωβρίου του 2023 στο Αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με προσέλευση περισσότερων απο 250 φοιτητών.

Οι θεματικές που καλύφθηκαν ήταν:

  • Konstantinos Moutsianas, Academic Career / Banking
  • Gefsi Mavroudi, Marketing & Communication Strategy
  • Nikos Bris, Corporate Finance
  • Panagiotis Tssardaklis, Accounting & Internal Audit

Οι ομιλητές μας έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες γύρω απο τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα που ενδιαφέρουν τους φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απαντώντας σε ερωτήσεις και προσφέροντας μια μοναδική οπτική της αγοράς εργασίας στο περιβάλλον του Business & Finance.